House in Brissago by Wespi de Meuron Romeo Architects

portada_1433_033776

From the architect:

A simply cut monolith in washed concrete, which is docked directly to the road, rises from the natural topography of the slope.

1433_034519

Two cars are parked almost directly on the roof. The visitor is guided down along a linear alleyway to the entrance door.

1433_034426

An entrance courtyard is located directly behind the wooden entrance gate. Across this courtyard one enters the house on the top floor and will be received by the kitchen with a long dining table and an open fireplace. Already when entering, the room open itself to the landscape, the “Lago Maggiore” and the mountains.

1433_034355

The entrance door and the glass front to the court can completely be shift into the wall, so that the outside and the interior space flows together in the summertime. Lift and staircase lead to the lower floors.

1433_033741

At the floor beneath is located the additional living area, with living room, fireplace, library and TV, as well as a covered outdoor terrace and a generous courtyard with natural stone pavement, two olive trees and a fountain.

1433_033475

Means wide openings to the court and to the outside, exterior and Interior, landscape and architecture forms a unity.

1433_033359a

The inside participates to the court, like the court participates to the landscape, offering spectacular views. The court can be closed by two wooden gates, which generate a secure feeling.

1433_033261

This court becomes the heart of the house; different paths join together here, like in a historic village. On both sides of the court walkways and stairs lead down to the large garden terrace with swimming pool and outdoor kitchen.

1433_033225

On the two lower floors of the house are placed three bedrooms and the baths, as well as fitness room and a sauna; they are also connected to the garden and swimming pool by appropriate exits.

1433_033155

Due to its spatial diversity, complex relationships between interior and exterior spaces, diverse path choice, this house can be experienced like a historic village.

1433_0330081433_0328851433_0327031433_0326421433_0325801433_0323601433_032290_31433_0319631433_0318573.+4. floor.jpg3.+4. floor.jpg1.+2. floor.jpg1.+2. floor.jpgwest elevation.jpgsud elevation + section.jpgsud elevation + section.jpg