Bowen Mountain Retreat by CPlusC Architects

Located in the hilly wilderness of Australia, this small but comfortable cabin designed by CPlusC Architectural Workshop sits as a cozy mountain retreat. The small but feature-packed home includes numerous amenities and extensive landscaping to make the residence livable and fun.

From the architect:

Conceived as a simple weekender, this pavilion house grew to include extensive landscaping, swimming pool, pool house and sauna, with spectacular results.

An existing hut was retained on-site, recognising traditional construction methods and local materials. A courtyard serves as the entry point to the home, connecting the new sustainable home to the hut. An extensive use of glazing provides a 360° aspect of the site from the indoors, while outdoor decks and terraces respond to the site’s natural topography, allowing both to merge seamlessly and exist harmoniously with the surrounding bush.

e63e2faf1fdf95f5b238cf7d3eff4019c779f9e7e59879054ba201f26277f958b05a07a0721d95fa954ab3f201687c2d4810e3769489c6e14856e1b14ca78cee598f68d7ff6ede25dd7c04172449372333e8bfc343404a7d991635c4fee198aa7e0e5a0461af7ecdb5046a18a137590f4b1695fb046ed240b83e3be4218c4d61e642f57dae6b639486a57ca1bb6bc1e2 3d39940351ed4f445b04543d696dcb60 2fd62ec347b1da3ed2330829978cb6dd